zaterdag 23 mei 2015

Omslagdoek

Vele mooie omslagdoeken had ik al voorbij zien komen op pintarest. Tijd om er eentje voor mezelf te haken. Met een lange treinreis voor de boeg zocht ik een haakwerkje wat makkelijk was, dus 1 en 1 was 2. En dit is het resultaat:


Een makkelijk patroon dat heerlijk weg haakt! En ik heb hem al een aantal keer gedragen.
Het patroon vond ik hier.

Fijn pinksterweekend allemaal

Groetjes Tante Titi

zondag 10 mei 2015

Experimenten met aardbeien

Hmmmm aardbeien! Natuurlijk ontbreken die niet in de moestuin bij mij. Het zijn prachtige planten en elk jaar worden het er meer doordat ze zich zo makkelijk vermeerderen. Toch hebben we zelf altijd maar een deeltje van de opbrengst. We delen ze met de vogels. Tuurlijk gun ik de vogels er ook wel wat, maar het zou ook leuk zijn wanneer we er zelf iets meer over houden. Dan kan je er een net over spannen maar dat doe ik liever niet. Op pintarest kwam ik het idee tegen om stenen te verven zodat ze op aardbeien lijken om de vogels te foppen

Net echt toch???!!!
Het idee is dat de vogels tegen de tijd dat er echte aardbeien zijn al zo vaak op de nep-aardbei hebben gepikt en de echte aardbei met rust laten. Of het nu werkt of niet ik vind het er in ieder geval gezellig uit zien. Dus schilder ik lekker verder. 

Ik schilder de stenen met nagellak. Watervast en lekker snel droog! 
Aangezien de hoeveelheid aardbeienplanten elk jaar groeit moet ik ook steeds meer plaatsjes bedenken voor de aardbeien. In de garage lagen al een tijdje rioolbuizen die we in de verkeerde maat hadden gekocht en niet meer zouden gaan gebruiken. Zonde toch! Een paar gaten erin en we hebben een leuke aardbeienflat:


De plantjes hebben het naar hun zin, de eerste bloeien al!

Fijne dag allemaal!

Groetjes Titi