vrijdag 23 oktober 2015

Klaar!

Mijn deken is klaar, ruim 10 cm langer gemaakt dan het originele patroon zodat hij mooi over ons bed past!

Moeilijk om een beetje fatsoenlijk op de foto te krijgen maar goed. Dit was mijn eerste CAL en ik vond het super leuk om te doen en ben blij met het resultaat. En nogmaals een dikke pluim voor de initiatiefneemsters van de CAL 2015 Tertia en Jolanda.

Fijne dag allemaal

Groetjes Titi

vrijdag 16 oktober 2015

Vrijdag Tassendag

Een blog dat ik heel graag lees is moeskersmoestuin. Het is een blog over een prachtige moestuin, soms komen ook andere onderwerpen aan de orde. Zo is er enige tijd geleden op deze blog een actie tegen plastic tasjes begonnen met een patroon om zelf tassen te naaien. De actie vrijdag tassendag! Super goed initiatief natuurlijk! 
En aangezien het vandaag vrijdag is heb ik ook een zelfgemaakte tas gemaakt, een gehaakt boodschappen netje:


Het is een uitvouwbaar netje het patroon vond ik hier. Zoals je op de foto ziet gaat er best wat in het netje. Op de bovenste foto het netje gevuld met mijn pompoenenoogst en daaronder een netje vol wol!

Misschien zijn er meer blogsters die het leuk vinden om ook eens zelf een tasje te haken of te naaien en zo de super actie van Clarien nog meer bekendheid te geven en natuurlijk steeds minder plastic zakken te gebruiken met z'n allen. 
Wil je meer over de actie weten kijk dan eens hier!

Fijne dag allemaal

Groetjes Titi

woensdag 14 oktober 2015

Goudsbloemen

Dit jaar doen hebben de goudsbloemen het prachtig gedaan hier:
Wat een bloemenpracht! En voor het eerst ben ik aan het experimenteren gegaan met de bloemen. Ik heb op een simpele manier zelf calendula gemaakt. Beschrijving hiervan vind je hier. Ik ging voor de variant met kokosvet. Erg makkelijk en leuk om eens te doen, en hier het resultaat:


In de weckpot zitten gedroogde bloemblaadjes. Die kan je gebruiken om thee mee te zetten, je rijst te kleuren of over de sla. 

Fijne dag allemaal

Groetjes Titi

vrijdag 9 oktober 2015

Nieuw project CAL 2014


Samen met mijn buurvrouwen zijn we een nieuw haakproject begonnen, de mooie CAL 2014. Elke week een stukje haken met "Kaffee und Kuche". Hier het begin van mijn deken:


Vrolijke kleuren gehaakt met acryl. En ik ga er twee tegelijk haken voor 2 een persoons-bedden. Hopelijk heb ik hiervoor genoeg wol maar dat gaan we vanzelf merken!

En nu nog even wat opbiechten ik heb namelijk mijn CAL 2015 nog niet af....toen de CAL eigenlijk klaar was heb ik besloten om hem nog wat groter te haken. Best een uitdaging aangezien ik de deken haak met garen wat ik nog in huis had en dus niet zomaar even garen bij kan gaan halen. En de toeren worden natuurlijk alsmaar groter en gebruiken steeds meer garen....
Maar er word nog aan gewerkt en wanneer hij klaar is volgt er natuurlijk een foto van!

Fijne dag allemaal

Groetjes Titi