zaterdag 26 maart 2016

Gehaakte boekenleggers

Weer een leuk kleinigheidje om te haken, namelijk boekenleggers in de vorm van een potlood


 Het zeer makkelijke patroon kan je hier. Fijne paasdagen!

Groetjes Titi

zondag 20 maart 2016

Uitslag give away van zaadjes

Deze give away was niet zo populair....Heel handig want dan hoef ik niet te loten! Dus als:


Anita Oele - van de GrintPippa's Hus en Angélique hun adres willen mailen naar martinekristin@hotmail.com dan stuur ik de zaadjes zo snel mogelijk naar jullie toe.





Zo ziet het er hier op zolder uit, een verzameling van zaadjes en ook al weer plantjes (tomaten, afrikaantjes en stokrozen). Ik vind het een leuk idee dan de zaadjes die ik vorig jaar geoogst heb ook weer in anderen tuinen gezaaid worden.

Alvast veel plezier ermee

Fijne dag

Groetjes Titi

woensdag 16 maart 2016

Oude liefde

Mijn moeder was bij hun op zolder een doos met spulletjes van mij tegen gekomen. Oude dagboekjes van vakantie, een klappertje van de basisschool en wat boekjes. Ook zaten er wat vouwwerkjes in. Vroeger heb ik heel veel aan origami gedaan. Kusudama´s, doosjes en zelfs het hele alfabet heb ik gevouwen. 
Toen ik boodschappen ging doen kwam ik bij de aldi een pakje origami tegen. Dat kan toch geen toeval zijn, dus die ging mee naar huis. In het pakje zat een voorbeeldje van een tulp dus gelijk aan de slag!
 Eerst werd deze gemaakt en al snel maakte ik er nog 2 bij
En nog even het totaal plaatje De tulpjes zijn een leuke aanvulling op de echte tulpen. En zie je die huisjes? Die heeft mijn moeder gemaakt en s´avonds gaan de lichtjes aan (kaarsjes) in de huisjes en dat staat zo gezellig!
Wil je ook een leuke tulp vouwen bekijk hier een filmpje hoe!

En wil je nog kans maken op een leuk pakketje zaadjes? Mijn give away loopt nog tot begin volgende week!

Fijne dag 

Groetjes Titi

zaterdag 12 maart 2016

Give away van zaadjes!

D. M. Ferry & Co’s. seeds ([1895-1917])







Tijd om te delen! Vorig jaar ben ik begonnen met het zelf oogsten van zaadjes. Heel leuk om te doen. Maar je hebt natuurlijk snel teveel... Ik ben al lekker begonnen met zaaien en bedacht me dat het leuk is wat zaad te delen, vandaar deze give away.

Het gaat om 2 pakketjes zaadjes uit eigen oogst, 1 met alleen bloemen (stokrozen, goudsbloemen, akkelei, afrikaan en juffertje in het groen) en 1 met groenten/kruiden en eetbare bloemen (partytomaat, komkommer, goudsbloemen, platte peterselie en dille).

Hier even een voorproefje waar ik de zaadjes van geoogst heb
prachtige goudsbloemen
pepers, 2 planten had ik met een prima oogst goed voor een aantal potten sambal waar we nu nog met smaak van eten
Partytomaten,een klein blijvende soort die super veel tomaten draagt en ook best land door draagt. Vorig jaar hadden we 1 juni al onze eerst rijpe tomaat van deze plant.

Interesse in wat zaadjes? Leuk, laat dan een reactie achter(geef ook even aan of je voor de groente of de bloemen gaat of voor allebei. Volgende week maar ik bekend naar wie de zaadjes gaan!

Fijn weekend,

Groetjes Titi

zaterdag 5 maart 2016

bloempotjes haken

Glazen potjes worden hier meestal bewaard.Ik gebruik ze o.a.  voor de jam. Maar potten met een plastic deksel zijn daar niet geschikt voor. Dus nam ik een paar pindakaas potten en haakte een jasje voor ze

Wat plantjes erin en klaar is kees! Nog aangevuld met een paar andere potjes met plantjes vind ik het een vrolijk geheel
Ik haakte uit mijn hoofd een jasje voor de potjes maar als je even zoekt op b.v. pintarest kom je ook genoeg vorbeeldjes tegen

Fijn weekend 

Groetjes Titi

dinsdag 1 maart 2016

Winters setje

Mijn buurvrouw heeft van die leuke zelfgebreide mutsen. Dat wilde ik ook wel leren...Maarja naast sokken breien kan ik eigenlijk niet veel met breinaalden. Een uitdaging dus. De muts is gebreid met de patentsteek op een rondbreinaald. Ook voor het eerst dat ik met de rondbreinaald aan de slag ging.
Een aantal keer opnieuw begonnen, filmpjes op youtube gekeken en hulp van de buurvrouw hebben er dan toch voor gezorgd dat de muts af is gekomen
Ik wilde er graag een sjaal bij breien. Ik heb geprobeerd om met de patentsteek een sjaal te breien op gewone naalden maar elke keer ging er iets mis. Een foutje, een steek laten vallen enz. Ook merkte ik dat ik liever op de rondbreinaald brei, lekker voor me en niet van die lange pennen in de weg.




Uiteindelijk heb ik er een col bij gebreid op de rondbreinaald. Het patroon hiervan is heel makkelijk en vond ik hier:
http://www.sjaal-breien.nl/muts-halswarmer-breipatroon-cupcake/.
Ik zette wel iets meer steken op dan in het originele patroon aangezien mijn wol wat dunner is

En nu ben ik super blij met mijn winterse setje. Ik heb nog een muts opgezet om nog een keer te oefenen want een beetje oefening heb ik nog wel nodig....

Fijne dag

Groetjes Titi