maandag 25 juli 2016

koe knuffeldoekje

Ik had een klein kraamcadeau nodig voor mensen die een boerenbedrijf met koeien hebben. En dus haakte ik dit knuffeldoekje

 Al eerder haakte ik een knuffeldoekje schaapje. Het idee om een knuffeldoekje te haken deed ik bij de blog van marmarel op. Deze keer verzon ik er zelf een koeien hoofdje bij.

Fijne dag 

Groetjes Martine 

zondag 17 juli 2016

buurtbbq en oogsttijd

Elke zomer nodigen wij de buurt wel een keer voor een BBQ. Voor mij altijd weer een leuke kans wat nieuwe recepten uit te proberen. Meestal word er hier in de buurt bij elke BBQ ongeveer hetzelfde geserveerd maar ik vind het leuk om ook wat te variĆ«ren. 
Toen ik laatst weer eens in nederland was in de supermarkt had ik ineens enorm zin in een rundvleessalade. Die zie je hier in Duitsland niet. Ik genoot ervan en daardoor kwam ik ook op het idee een huzarensalade te maken. Had ik nog nooit zelf gemaakt. Super leuk om eens te doen, lekker ouderwets opgemaakt met alles erop en eraan!

De aardappels kwamen natuurlijk uit de eigen tuin en ook de komkommer en muismeloentjes. En de kwarteleitjes zijn ook van onze kwartels. Het recept vond ik hier.

Ik had nog een blikje croissant deeg in de koelkast dat op moest. Daar maakte ik deze hapjes van:


Het idee heb ik van pintarest en het is heel makkelijk. Ik maakte drie varianten: ham en kaas, olijventapenade en met roomkaas en paprika.

Nu nog even een oogstfoto:
Wat een verwennerij!

Fijne dag

Groetjes Titi

dinsdag 5 juli 2016

Rondje moestuin

Oke het is niet het beste moestuinjaar voor mij...het weer zit niet erg mee (vaak te nat en te fris) en ik besteed zelf ook iets minder tijd aan de tuin. Maar toch groeit er nog behoorlijk wat hoor! Kijk maar mee:
Partytomaatjes, er hanger er al flink wat aan maar ze moeten nog gaan kleuren. Deze staan tegen het huis en daar is een klein afdakje dus ze staan lekker droog. Doordat het best veel regent hebben mijn meeste tomaten die buiten staan het minder naar hun zin...
 Rode bessen, dit jaar voor het eerst dat de plant wat draagt, lekker hoor dat smaakt naar meer!
 Komkommers in de kas groeien goed. Al een paar van kunnen oogsten. De komkommers die je hier ziet worden ongeveer 25 cm lang en zijn lekker stevig. 
 Muismeloen heb ik dit jaar voor het eerst. Het zaad kreeg ik van een vriendin. De planten groeien goed en in het begin vielen alle vruchtbeginsels van de plant af. Ik heb ze in de kas staan dus ik dacht dan worden ze misschien niet bevrucht. Maar nu beginnen ze lekker te groeien. Ik heb er een geproeft maar die was toch nog niet rijp denk ik. Nog even geduld dus....
 Verschillende tomatenten soorten in de kas. Hier op de voorgrond de tigarella

 Verschillende slasoorten staan gezellig naast elkaar! We hebben al veel sla gegeten maar er schiet ook heel veel door. Daar zijn de kippen dan weer heel gelukkig mee!
 Peultjes, het zullen wel zo´n beetje de laatste zijn. We hebben er heerlijk van kunnen eten!

 Aardbeien gaan dit jaar niet zo goed als vorig jaar ze missen echt warmte maar we oogsten toch elke dag wel wat aardbeien en dat blijft toch genieten, verse aardbeien op een beschuitje....

 Tuinbonen, daar hebben we ook al wat van gegeten. Kijk niet naar al het onkruid, daar word aan gewerkt....
 Voor het eerst heb ik uien kunnen oogsten. Elk jaar probeer ik het maar meestal word het niks. Dit jaar gingen de rode uien in een verhoogde bak met wortels en dille en tadaaaa!
Courgettes komen dit jaar langzaam op gang. 1 van kunnen oogsten tot nu toe maar het begin is er!
En hier word ik dan toch heel gelukkig van. Weer een heerlijk maaltje aangevuld met verse aardappels uit de tuin.

Fijne dag
Titi