maandag 30 januari 2012

kraamkado

Een vriendin van mij was zwanger dus ging ik aan de haak voor een leuk kraamkado. Ik haakte onderstaande knuffel

Maar toen kwam het geboortekaartje met deze afbeelding erop
Dus kon ik het niet laten om deze knuffel te haken
Ik heb hiervoor een engels patroon gebruikt wat ik op internet heb gevonden en zelf wat aangepast heb. Die andere knuffel komt vast nog wel eens van pas!

zondag 29 januari 2012

bramen-appel muffins

Van mijn lieve vriend heb ik voor mijn verjaardag (al even geleden, was 28 december) een meesterlijk kado gekregen. Namelijk een groene kitchenaid! Vanaf die tijd wil ik het liefste elke dag wel iets kloppen, mengen of kneden. Elke dag lukt natuurlijk niet maar ik grijp wel elke gelegenheid aan. Morgenavond komt er een vriendin langs, reden genoeg om iets lekkers te bakken. Ik heb door een standaard muffin recept bramen en appel toegevoegd. De bramen komen uit de diepvries, ze zijn van afgelopen zomer, pap en mam hebben namelijk een geweldige bramenstruik.En het eindresultaat:
lekker!

zaterdag 28 januari 2012

schattige doperwtjes

Leuk om te haken zijn deze doperwtjes in een peultje! Het patroon komt uit: superlieve figuurtjes zelf haken van ana paula rimoli. Ook het patroon van de schildpad in mijn eerste bricht komt uit dit boek.


Ik vind het heerlijk wanneer ik niet hoef te werken op zaterdag. Ben lekker vroeg op gestaan en heb mijn erwtjes afgehaakt. Daarna lekker naar de markt geweest voor verse groente en fruit.
Fijn weekend!

dinsdag 24 januari 2012

Grote projecten

Momenteel ben ik bezig met 2 hele grote projecten, namelijk 2 dekens. 1 gehaakt met allemaal 6 hoeken van katoen en 1 gehaakt met stokken en vasten met allerlei soorten wol (een soort restjesdeken)

Heel leuk van die grote projecten maar soms wil je tussendoor ook wel eens wat anders en wat sneller resultaat. Gisterenavond heb ik deze kol sjaal verder gehaakt en vanmorgen heb ik hem afgehecht, hij is heerlijk warm!Ik heb de kol gehaakt met een makkelijke en snelle steek namelijk de zogenaamde sultansteek.
Uitleg van de sultansteek voor de liefhebbers:

haak een aantal lossen (zoveel als je zelf wilt) deelbaar door 4 + 2  (3 extra opzetten)

Toer 1:
(1 stokje, 2 lossen, 1 stokjes) in de 6de losse vanaf denaald, *3 lossen overslaan (1 stokje, 2 lossen, 1 stokje) in volgende losse* tot de laatste 3 lossen herhalen. Dan 2 lossen overslaan, in stokje in de laatste losse en keren.

Toer 2:
3 lossen, eerste 2 strokjes overslaan *4 stokjes in de opening, 2 stokjes overslaan* eindigen met de laaste stok overslaan, 1 stokje in de volgende losse en keren.

Toer 3:
4 lossen, 1 stokje tussen de eerste 2 stokjes *groepje van 4 stokjes overslaan, (1 stokje, 2 lossen, 1 strokje) in tusssen liggende ruimte. Eindigen met (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in ruimte voor 3 lossen dan keren.

Toer 4:
3 lossen, eerste stokje overslaan, 2 stokjes in de opening *2 stokjes overslaan, 4 stokjes in de tussen ligggende ruimte*. Eindigen met 3 stokjes onder 4 lossen, dan keren.

Toer 5:
3 lossen, eerste 3 stokjes overslaan *1 stokje, 2 lossen, 1 stokje)in ruimte voor volgende groepje van 4 stokjes, groepje van 4 stokjes overslaan*. Eindigen met laatste 2 stokjes overslaan, 1 stokje in de ruimte vaan 3 lossen, dan keren.

Deze toeren herhaal je tot de gewenste hoeveelheid. Het lijke misschien ingewikkeld maar het is heel gemakkelijk en haakt heel snel.
Wat tussen * staat herhaal je tot het einde elke keer.
Ik vind zelf een tekening erbij erg handig maar ik wee niet hoe ik dit het makkelijks op de computer zou kunnen doen....Tips zijn van harte welkom!
maandag 23 januari 2012

Tante Titi gaat onlineNa veel wikken en wegen ben ik de blogwereld ingestapt...twijfels: heb ik hier wel tijd voor, kan ik dit wel, wil ik dit wel .... Maar het lijkt met toch wel heel leuk om mijn creatieve uitspattingen te delen! Ik ben in contact gekomen met creatieve blogs door mijn lieve vriendin mamasha!


Hier vast wat plaatjes van eerder haakwerk.
De bovenste foto is een babydekentje wat ik gehaakt heb voor de zoon van een van mijn beste vriendinnen, daaronder mijn eerste haakproject, en wat voor een....en de laatste foto is een schildpad die ik voor mijn jongste nichtje haakte voor de sinterklaas.