woensdag 24 april 2013

Albert de mol

Hij lag een tijdje in mijn mand met haakwerkjes, half af....
En nu is hij dan klaar!
Ik stel jullie voor aan Albert de mol



Fijne avond allemaal!

Groetjes Titi

zondag 21 april 2013

Bowling set

Mijn kleinste nichtje word bijna 2 jaar en daar wilde ik natuurlijk weer iets voor haken. Via pinterest kwam ik het volgende patroon tegen en was gelijk verkocht!



Het patroon is in het engels maar prima te volgen. Ik deed 2 kleine aanpassingen. De bal werd volgens het patroon gevuld met een tennisbal, dit vervangen voor een zachte bal i.v.m. de veiligheid. Verder werd de onderkant van de pinguïn verstevigd met plastic van een yoghurtbeker maar dit ging krom staan, hier een stukje karton voor gebruikt.

Fijne dag allemaal

Groetjes titi

vrijdag 19 april 2013

Voorraad textielgaren

De laatste keer dat mijn schoonouders hier op bezoek waren liet ik ze mijn gehaakte manden zien en zei ik dat ze oude t-shirts niet weg moesten doen aangezien ik er garen van knip.

Nu gingen wij eergisteren bij hun op bezoek en kwam ter sprake dat ik nog op zoek ben naar het garen waar ik het kleedje voor bij het bed mee heb gehaakt, aangezien mijn vriend er ook wel een aan zijn kant van het bed wil. En toen kwamen mijn schoonouders met 2 zakken vol textielgaren aan! Want die zwarte t-shirts leek ze maar niks voor mij en deze mooie kleurtjes wel!

Veel te gek natuurlijk maar wel lief! Mijn voorraad is voorlopig weer flink bijgevuld.

Fijne dag
Groetjes Titi

dinsdag 16 april 2013

Van prikkelhel tot frambozenhemel

Aangezien het huis voor we het kochten 2 jaar niet permanent bewoond was was de tuin ook niet echt onderhouden...de tuin loopt in een punt en het laatste deel van de punt was niet begaanbaar. Helemaal vol met meidoorn, brandnetels, wilde bramen en wilde rozen, kortom alles wat prik en steekt.

Al snel had ik samen met mijn vader een stuk prikkelvrij gemaakt om de compostbak neer te zetten. Stukje bij beetje verwijderde ik de planten en bomen. Afgelopen dagen kreeg ik weer hulp van mijn lieve ouders en hebben we de rest van de punt aan gepakt en kijk nu, het begin van mijn moestuin




Achterin staan nu 4 frambozen die tussen het draad geleid kunnen worden, nu maar hopen dat ze hun nieuwe plekje ook een "hemel" vinden. Onder de douchedeuren met blauwe rand (over uit een gesloopte badkamer hier) heb ik sla gezaaid. In het kasje staan wat gekochte tomatenplantjes en vooraan staan aardbeien.

Niet te geloven wat een ruimte er tevoorschijn kwam! Zitten wel veel stenen en wortels in de grond dus het is  wel even afwachten hoe het zal gaan.

Ook binnen is er al het een en ander aan het groeien




Fijne dag allemaal

Groetjes Titi

vrijdag 12 april 2013

De perfecte muffin?

Al een tijdje ben ik op zoek naar het perfecte recept voor muffins. Het liefs met niet teveel suiker en belangrijker nog hij moet lekker en niet te droog zijn. Nu maakte ik ze met kwark en olie gevuld met gedroogde mango en cranberry's. Op zich best een lekkere muffin maar toch nog iets te droog naar mijn zin...
Dus nog maar even verder uitproberen. Misschien heb jij nu wel het perfecte recept (wel zonder pak) en wil je het delen? 

Fijne dag

Groetjes Titi

maandag 8 april 2013

Aardbeien

Geheel tegen mijn gewoonte in maakte ik vanmorgen aardbeienjam....helemaal nog niet het seizoen en ik wil niet eens weten waar ze vandaan komen. Ik kon de verleiding in de winkel niet weerstaan ze zagen er zo lekker uit en we zijn hier bezig aan ons laatste potje aardbeienjam van 2012.


Een potje werd opgeleukt met gehaakte aardbeien.

Fijne dag

Groetjes Titi

zaterdag 6 april 2013

Uien en tomaten + recept komkommers

Ik heb de inmaak smaak te pakken!




Dit keer uienmarmalade gemaakt en ketchup. De ketchup is wat te dun....daar moet ik nog een beetje op oefenen...

Eerder schreef ik een bericht over inmaken van komkommers. Op verzoek hier het recept:

- 2 komkommers
- 250 ml azijn (b.v. witte wijnazijn of dragonazijn)
- 150 gram suiker
- 1 EL dille fijngehakt (kan ook uit de diepvries)

Snij of schaaf de komkommers in plakjes. Doe ze in een vergiet met zout en laat ze ongeveer een uur uitlekken. Spoel ze af. Doe ze dan in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit.
Breng de azijn met de suiker aan de kook en los de suiker al roerende op.
Meng de dille door de komkommers.
Schep de komkommers in schone (gesteriliseerde) potten, niet helemaal vol. Schenk de azijn erover tot de komkommers onder staan. Dan de potten sluiten en af laten koelen.

Fijne dag allemaal

Groetjes Titi

dinsdag 2 april 2013

Leuke driehoek

Eigenlijk ben ik met iets anders bezig maar toch wilde ik graag een patroon uitproberen uit mijn nieuwe boek. 
Ik vind hem erg leuk en ga er t.z.t. een vlaggenlijn van maken!


 Fijne dag, geniet van de zon

Groetjes Titi