woensdag 14 december 2016

Sokken voor mijn zus

Toen ik mijn eerste sokken met het koffieboontje patroon aan het breien was en een vriendin van mij deze zag wilde ze er graag een paar van hebben. Dus het eerste paar ging naar haar. Ook mijn zus zag me breien aan de sokken en wilde ook wel een paar. Nu vond ik het de hoogste tijd om deze eens voor haar te breien! Het patroon van deze sokken heb ik uit het boekje: Sokken brei je zo!




Dit paar sokken heb ik gebreid met een ronde teen. Deze vind ik persoonlijk het allerfijnste zitten.

En dan nog een leuke tip voor de lezers die ook graag sokken breien. Ik heb een super leuke blog ontdekt namelijk:http://fido-knit.blogspot.de/. Er staan ook heel veel patroontjes op deze site. Ik heb al een nieuw paar sokken op de naalden staan naar een patroon van haar maar daar over later meer!

Fijne dag allemaal

Groetjes Titi

woensdag 7 december 2016

baby vestje haken

Het leek me leuk om een vestje te maken voor onze toekomstige kleine. Om mee te beginnen moest het niet al te ingewikkeld zijn. Na wat speurwerk op internet vond ik een leuk patroon en hier het resultaat:


Nu maar hopen dat het past. Als ik het vergelijk met de kleertjes die ik heb is het echt voor een pasgeborene!
Het patroon vond ik hier. Vond het erg leuk om te maken. Dus mochten er nog lezers/lezeressen zijn die een leuk patroon van baby vestjes of truitjes weten hoor ik het heel graag!

Fijne dag nog

Groetjes Titi

woensdag 30 november 2016

babydekentje

Van lekkere zachte wol haakte ik een eenvoudig baby dekentje. De deken is groot genoeg om in het ledikantje te gebruiken. 



 Het zijn stokjes in de achterste lussen en de rand is gehaakt met vasten. Ik heb allerlei leuke steken uitgeprobeerd maar soms is eenvoud nou eenmaal het mooiste!
Leuk hoor, een babydekentje haken. Is natuurlijk ook wat sneller klaar dan een gewone deken wat het overzichtelijk maakt. Ik ben ook nog een babydeken van katoen aan het haken, maar daar later meer over.

Fijne dag

Groetjes Titi

woensdag 23 november 2016

Sokken mysterie

De verjaardag van een vriendin van mij kwam er aan. Ik had haar vorig jaar al eens een paar gebreide sokken gegeven waar ze erg blij mee was aangezien ze vaak last van koude voeten heeft. Dus ik besloot voor haar verjaardag nog een paar sokken te breien. Ik zocht sokkenwol uit in haar favoriete kleurtjes en begon te breien
 Na de eerste sok had ik nog meer dan de heft van de bol gemĂȘleerd garen over dus ik besloot met deze bol door te breien aan sok nummer 2. Nou hoeven de sokken van mij niet precies hetzelfde te zijn het is per slot van rekening handwerk. Maar deze tweede sok werd wel heel anders. Ik besloot nog een paar te breien met bol nummer twee. De eerste sok die ik hiervan af had werd een beetje hetzelfde als de tweede sok van de eerste bol. Helaas heb ik hier geen foto meer van en de sokken zijn al weg gegeven. En wat zal sok nummer twee van bol nummer twee brengen?

 Weer een wat smaller patroon beter passend bij sok nummer 1. Wat een bolletje wol wel niet voor een verschillende patroontjes kan brengen he!

Fijne dag

Groetjes titi



vrijdag 18 november 2016

Puzzelbal gehaakt

Al eerder haakte ik deze puzzelbal voor mijn neefje. Ik vond hem zo leuk dat ik hem ook als kraamcadeau voor een vriendin haakte.




Wil je deze leuke bal ook eens haken? Het patroon vind je hier

Fijne dag

Groetjes Tante titi

donderdag 3 november 2016

leuk setje

Weer een leuk setje gehaakt
 Dit keer pannenlappen met bijpassende eierwarmers


En voor wie denkt wat moet ze toch met al die pannenlappen ik hou ze niet allemaal zelf hoor. Deze vond mijn moeder erg leuk dus mam ze komen jou kant op hoor!

Fijne dag

Groetjes Titi

donderdag 27 oktober 2016

lekkere ananas kokos cake

Het blijft leuk om af en toe eens een nieuw recept uit te proberen. Zo bakte ik laatst deze ananas kokos cake

Hmmm heerlijk! Het recept haalde ik uit het AH 12 maanden lekker eten kookboek. Een van mijn kookboeken die ik echt best veel gebruik. Het recept vond ik ook online dus voor de liefhebbers het recept vind je hier.

Fijne dag

Groetjes Titi


donderdag 20 oktober 2016

kleine sokken, grote sokken

Na een lange zomerstop zijn ook de breinaalden weer tevoorschijn gehaald. Met de roze sokken was ik in het voorjaar al begonnen dus de hoogste tijd om deze af te maken
Ook maakte ik kleine blauwe sokjes, dat gaat wel een heel stuk sneller! Leuk om te doen en nog leuker is om te vertellen dat we gezinsuitbreiding verwachten! 


3 keer raden wat het word...
Fijne dag

Groetjes Titi

woensdag 12 oktober 2016

Pannenlappen-parade

Het word weer kouder, de dagen korter en ik ben weer meer binnen. Dat betekend voor mij ook dat ik weer meer aan het haken toe kom. 

Ik blijf het leuk vinden om pannenlappen te haken. Aan de hand van een granny of een ander patroontje
Deze heb ik een beetje opgevrolijkt door er lintjes door te rijgen


En ik probeerde weer eens een nieuwe granny uit. 

Fijne dag 

Groetjes Titi

woensdag 24 augustus 2016

Hangers haken

Met mooi weer haak ik altijd wat minder, dan zijn er zoveel andere dingen te doen dus dan moet ik kiezen...maar van die kleine werkjes tussendoor vind ik altijd leuk. Hier een paar vrolijke hangers:


Geniet van het mooie weer!

Fijne dag

Groetjes Titi

maandag 25 juli 2016

koe knuffeldoekje

Ik had een klein kraamcadeau nodig voor mensen die een boerenbedrijf met koeien hebben. En dus haakte ik dit knuffeldoekje

 Al eerder haakte ik een knuffeldoekje schaapje. Het idee om een knuffeldoekje te haken deed ik bij de blog van marmarel op. Deze keer verzon ik er zelf een koeien hoofdje bij.

Fijne dag 

Groetjes Martine 

zondag 17 juli 2016

buurtbbq en oogsttijd

Elke zomer nodigen wij de buurt wel een keer voor een BBQ. Voor mij altijd weer een leuke kans wat nieuwe recepten uit te proberen. Meestal word er hier in de buurt bij elke BBQ ongeveer hetzelfde geserveerd maar ik vind het leuk om ook wat te variĂ«ren. 
Toen ik laatst weer eens in nederland was in de supermarkt had ik ineens enorm zin in een rundvleessalade. Die zie je hier in Duitsland niet. Ik genoot ervan en daardoor kwam ik ook op het idee een huzarensalade te maken. Had ik nog nooit zelf gemaakt. Super leuk om eens te doen, lekker ouderwets opgemaakt met alles erop en eraan!

De aardappels kwamen natuurlijk uit de eigen tuin en ook de komkommer en muismeloentjes. En de kwarteleitjes zijn ook van onze kwartels. Het recept vond ik hier.

Ik had nog een blikje croissant deeg in de koelkast dat op moest. Daar maakte ik deze hapjes van:


Het idee heb ik van pintarest en het is heel makkelijk. Ik maakte drie varianten: ham en kaas, olijventapenade en met roomkaas en paprika.

Nu nog even een oogstfoto:
Wat een verwennerij!

Fijne dag

Groetjes Titi

dinsdag 5 juli 2016

Rondje moestuin

Oke het is niet het beste moestuinjaar voor mij...het weer zit niet erg mee (vaak te nat en te fris) en ik besteed zelf ook iets minder tijd aan de tuin. Maar toch groeit er nog behoorlijk wat hoor! Kijk maar mee:
Partytomaatjes, er hanger er al flink wat aan maar ze moeten nog gaan kleuren. Deze staan tegen het huis en daar is een klein afdakje dus ze staan lekker droog. Doordat het best veel regent hebben mijn meeste tomaten die buiten staan het minder naar hun zin...
 Rode bessen, dit jaar voor het eerst dat de plant wat draagt, lekker hoor dat smaakt naar meer!
 Komkommers in de kas groeien goed. Al een paar van kunnen oogsten. De komkommers die je hier ziet worden ongeveer 25 cm lang en zijn lekker stevig. 
 Muismeloen heb ik dit jaar voor het eerst. Het zaad kreeg ik van een vriendin. De planten groeien goed en in het begin vielen alle vruchtbeginsels van de plant af. Ik heb ze in de kas staan dus ik dacht dan worden ze misschien niet bevrucht. Maar nu beginnen ze lekker te groeien. Ik heb er een geproeft maar die was toch nog niet rijp denk ik. Nog even geduld dus....
 Verschillende tomatenten soorten in de kas. Hier op de voorgrond de tigarella

 Verschillende slasoorten staan gezellig naast elkaar! We hebben al veel sla gegeten maar er schiet ook heel veel door. Daar zijn de kippen dan weer heel gelukkig mee!
 Peultjes, het zullen wel zo´n beetje de laatste zijn. We hebben er heerlijk van kunnen eten!

 Aardbeien gaan dit jaar niet zo goed als vorig jaar ze missen echt warmte maar we oogsten toch elke dag wel wat aardbeien en dat blijft toch genieten, verse aardbeien op een beschuitje....

 Tuinbonen, daar hebben we ook al wat van gegeten. Kijk niet naar al het onkruid, daar word aan gewerkt....
 Voor het eerst heb ik uien kunnen oogsten. Elk jaar probeer ik het maar meestal word het niks. Dit jaar gingen de rode uien in een verhoogde bak met wortels en dille en tadaaaa!
Courgettes komen dit jaar langzaam op gang. 1 van kunnen oogsten tot nu toe maar het begin is er!
En hier word ik dan toch heel gelukkig van. Weer een heerlijk maaltje aangevuld met verse aardappels uit de tuin.

Fijne dag
Titi

zondag 26 juni 2016

Gehaakte onderzetters

Vaak zag ik ze voorbij komen, en vond ze leuk. Maar had ze nog nooit zelf gehaakt. Tot laatst, toen wilde een vriendin graag onderzetters haken

Het patroon vond ik hier

Fijne dag 

Groetjes Titi

dinsdag 14 juni 2016

Uitslag actie opening B & B Alte Dorfschule

Vorige week startte ik een actie omdat wij onze B & B hebben geopend. De actie was een kortingsbon voor een overnachting. Dus wanneer:


Mij hun email adres willen laten weten zorg ik voor een kortingsbon die een jaar geldig is.

Ook benieuwd naar onze B & B? Kijk dan op http://www.bed-and-breakfast-altedorfschule.de/

Fijne dag nog

Groetjes Titi

zaterdag 4 juni 2016

Openingsactie B & B Alte Dorfschule

Sommige van jullie weten dat mijn vriend en ik al een tijd lang aan het klussen en verbouwen zijn om ons huis naar de zin te maken en om een B & B te realiseren. En nu sinds 2 weken is het zover.
Onze B & B is open! Daarom hebben we een actie voor mijn trouwe blogvolgers en lezers. Een give away van een overnachting met 20 euro korting! . Dat betekend een twee persoons kamer voor 30 euro (normaal 50 euro) of een 4 persoons (familie) kamer voor 70 euro (normaal 90 euro).Via de mail stuur ik je dan een bon die een jaar geldig is. Eventuele volgende nachten zijn  tegen normaal tarief.

Dus wil je er even tussenuit en genieten van de prachtige vulkaaneifel? Doe dan mee door hier onder een reactie achter te laten.


Volgend weekend maak ik de winnaar bekend.

Fijn weekend

Groetjes Titi