zondag 29 juli 2012

venkelsalade

Na veel heerlijke sla uit de tuin vandaag tijd voor iets anders
Ingrediƫnten:

  • 1 venkelknol
  • 2 sinaasappels
  • 1 kleine rode ui
  • olie
  • citroensap
  • zout
  • chilipeper (gedroogd)
  • evt. sumak
Klop de dressing van olie, citroensap, zout en chilipeper. Schaaf de venkel en de ui dun, bewaar het groen van de venkel. Doe dit door de dressing.
Schil de sinaasappel zo dik dat je geen wit meer ziet, snij dan boven de salade de stukjes uit de vliezen.
Snij het groen van de venkel erover heen en eventueel wat sumak.

Voor degene die denken wat is sumak: een zuur achtig besje wat gedroogd en fijngemaakt als kruid te koop is. Het is een beetje zuur en geeft een frisse smaak. Je kan het kopen bij de Turkse winkel.

Groetjes titi


3 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit zeg! Ik ga 'm vast en zeker ook proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. laat me weten wat je er van vond mocht je hem uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja heerlijk en weer wat anders dan ik gewend ben. Ik ga 'm zeker proberen!

    BeantwoordenVerwijderen