zondag 24 juni 2012

De catering!

Gisteren was het de grote dag van het feest van mijn ouders die 40 jaar getrouwd zijn. Ons cadeau was de verzorging van de catering. Vanaf donderdag werd er lekker gekookt door mijn zus en mij. De foto's zijn niet allerbest maar geven wel een indruk van het Italiaanse drie gangen buffet.






Alles ging goed, alleen hadden we veel te veel gemaakt....

Speciaal voor mijn tante het recept van 1 van de toetjes:

parfait di amaretti

4 personen:
- 75 gram witte basterdsuiker
- 4 eieren gesplitst
- 100 gram amarettikoekjes
- 2,5 dl slagroom
- 3 EL amaretto

Extra nodig: een cakeblik

  • de dooiers met 50 gram van de suiker in een kom kloppen boven een bak met kokend water (au bain marie) tot ze licht van kleur, dik en schuimig zijn.
  • 1/2 van de amaretti verkruimelen
  • slagroom stijf kloppen met de rest van de suiker
  • spatel de verkruimelde koekjes met de slagroom en de amaretto door het eimengsel
  • minstens 1 nacht in de diepvries
  • rest van de koekjes erover verkruimelen voor het opmaken.
Zelf bekleed ik de vorm altijd met huishoudfolie, zo haal je ze makkelijk weer uit de vorm.

Groetjes Titi



5 opmerkingen:

  1. Proficat! Ziet er allemaal zeer lekker uit. Zou zo willen aanschuiven.

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bezig geweest, en nog gefeliciteerd.
    Grtz,
    Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo hee, dat hebben jullie mooi gedaan!
    Het ziet er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow dat ziet er allemaal wel goed uit! Ennuh, beter te veel dan te weinig! ;)

    BeantwoordenVerwijderen