zondag 10 mei 2015

Experimenten met aardbeien

Hmmmm aardbeien! Natuurlijk ontbreken die niet in de moestuin bij mij. Het zijn prachtige planten en elk jaar worden het er meer doordat ze zich zo makkelijk vermeerderen. Toch hebben we zelf altijd maar een deeltje van de opbrengst. We delen ze met de vogels. Tuurlijk gun ik de vogels er ook wel wat, maar het zou ook leuk zijn wanneer we er zelf iets meer over houden. Dan kan je er een net over spannen maar dat doe ik liever niet. Op pintarest kwam ik het idee tegen om stenen te verven zodat ze op aardbeien lijken om de vogels te foppen

Net echt toch???!!!
Het idee is dat de vogels tegen de tijd dat er echte aardbeien zijn al zo vaak op de nep-aardbei hebben gepikt en de echte aardbei met rust laten. Of het nu werkt of niet ik vind het er in ieder geval gezellig uit zien. Dus schilder ik lekker verder. 

Ik schilder de stenen met nagellak. Watervast en lekker snel droog! 
Aangezien de hoeveelheid aardbeienplanten elk jaar groeit moet ik ook steeds meer plaatsjes bedenken voor de aardbeien. In de garage lagen al een tijdje rioolbuizen die we in de verkeerde maat hadden gekocht en niet meer zouden gaan gebruiken. Zonde toch! Een paar gaten erin en we hebben een leuke aardbeienflat:


De plantjes hebben het naar hun zin, de eerste bloeien al!

Fijne dag allemaal!

Groetjes Titi5 opmerkingen:

 1. Dat ziet er inderdaad gezellig uit. Ik ben benieuwd of het ook echt werkt. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een onwijs creatief idee, en ook nog vogelvriendelijk ook! (Al denken de vogels er waarschijnlijk anders over, haha).
  Ik ben ook heel benieuwd! Misschien moet ik het ook masr eens proberen!
  (Hihi...misschien trappen er ook wel mensen in...)
  Hopelijk mag je dit jaar van een rijke oogst genieten! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het ook wel eens gelezen, maar nog nooit uitgeprobeerd; laat je nog even weten of het werkt? Het ziet er iig gezellig uit! Zucht, ik weet ook niet meer waar ik die van mij moet laten, wil er nu een hanging basket voor (= dienblad voor de vogels?) , maar dan heb ik nog niet genoeg plek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. laat het zeker weten! Ik deel de nieuwe plantjes ook vaak uit want voor ik het weet staat de hele moestuin vol hihi

   Verwijderen
 4. geweldig leuk die steentjes! hoop dat het werkt, dat zou de perfecte oplossing zijn! en ook die buis staat leuk, zou ik volgend jaar ook eens mijn uitlopertjes in kunnen zetten, dit jaar veel weggedaan....
  groetjes Annemiek http://fruittuin.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen