zaterdag 11 juli 2015

knoflook oogst vlechten

Eind september vorig jaar had ik knoflook teentjes gepoot. Ik verwachte er niet teveel van want had het al eens eerder gedaan zonder succes. Maar dit keer ging het anders. In het voorjaar begon het loof goed te groeien en stond het er prachtig bij. Sommige schoten zelfs in de bloei. Snel de knoppen verwijderd want dat was niet de bedoeling. Ruim een week geleden heb ik de bolletjes geoogst

Ze hebben een tijdje gedroogd en vandaag vond ik het tijd om ze schoon te maken en te proberen om er een vlecht van de maken. Ik had al gelezen dat de knoflooksoort die in de bloei schiet een hardneck is, die lastiger te vlechten is. Maar wilde het toch proberen!

Ik had natuurlijk even gelezen hoe ik het vlechten aan moest pakken en de dikste bollen moeten in het midden dus heb ik gelijk een beetje op grootte gesorteerd.
Een begin maken en vlechten maar!

 En Tadaaa daar is ie dan.....
Even een mooi plekje voor zoeken in de keuken

Net echt toch? Altijd leuk als iets gelukt is. Dat is bij mij altijd wel afwachten in de moestuin hoor. Niet alles gaat altijd even goed. Dit jaar veel aardbeien gehad en we hebben momenteel veel frambozen. Ook al best wat tomaten kunnen oogsten. Maar de koolrabi's en aardappels gaan niet zo goed. Ach ja je kan niet alles hebben he!

Fijne dag allemaal

Groetjes titi

6 opmerkingen:

 1. Dat is leuk, een knoflookvlecht van je eigen geteelde knoflook.
  Het is zeker leuk als iets lukt. Mijn ouders hebben ook een groentetuintje, maar ze hebben veel last van slakken en vogels die alles opeten of vernielen:( Hun Dahlia's krijgen nog geen kans om een blaadje te krijgen:( Fijn dat bij jou toch veel groeit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier natuurlijk ook last van alle mee-eters uit de natuur m aar dat hoort erbij...zolang wij er ook nog een beetje van kunnen genieten is het prima!

   Verwijderen
 2. Ohhh net echt inderdaad!!! ;-)
  Mooi hoor, en dat uit eigen tuin, leuker kan het niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jeetje dat ziet er leuk en ´echt´ uit! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen