woensdag 11 november 2015

sokken breien

Nadat ik trots mijn eerste zelfgebreide babysokjes hier toonde is het lange tijd stil gebleven op het gebied van sokken breien...Hoewel ik gelijk sokken voor mezelf opgezet heb in april zijn ze nu pas af. Ik vond het vrij lastig aangezien ik geen breitalent ben, en de sokken belande onafgemaakt in een mand. Maar ik heb ze weer tevoorschijn gehaald en afgebreid! De hak vind ik nog een moeilijk puntje, daarbij heb ik nog hulp nodig maar verder ging het eigenlijk toch wel makkelijk. Ik denk dat ik er een beetje feeling voor begin te krijgen en nog belangrijker er plezier in begin te krijgen!



Perfect zijn ze zeker niet maar ze passen en daar ben ik blij mee. En stiekem droom ik ervan om een zeer goede sokken breister te worden die de meest prachtige sokken kan breien zoals deze:
Of deze
of misschien zelfs deze
Maar voorlopig heb ik mijn handen vol om de basis onder de knie te krijgen en ben ik al blij als het niet weer 7 maanden duurt voordat ik mijn volgende paar gebreide sokken kan laten zien!

Fijne dag allemaal

Groetjes Titi

8 opmerkingen:

  1. Ik vind ze heel goed gelukt, ze zitten perfect! Op naar de volgende :-)
    Ik doe het je niet na hoor, heel knap gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed gedaan! Ik ben zeker ook géén breitalent en bewonder je alleen al omdat je met 4 naalden kunt breien! De sokken op de laatste foto's zijn ook heel mooi, maar die van jou mogen er ook gerust zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi zijn ze geworden, ik heb nog nooit sokken gebreid, dus je kunt het al beter als ik en vele andere ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super goed gedaan! Wat kan je je trots voelen op je eigenggebreide sokken hè! Bij mij begint het ook weer te kriebelen om weer aan een paar sokken te beginnen.. Maar zonder mijn boekje waarin staat hoe ik het moet doen kom ik er niet uit..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou ik vind het super knap! Ze zijn mooi hoor ! Ook nog iets dat ik ooit wel eens zou willen leren.... ;-)
    Liefs, Mirjam.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je als ik het onder de knie heb wil ik je het wel leren hoor

      Verwijderen
  6. Oja, sokken breien, leuk en zo heerlijk aan je voeten. Laatst zag ik in de wolwinkel iemand twee sokken tegelijk breien op een rondbreinaald. Volgende keer ga ik vragen hoe ze het precies doen.

    BeantwoordenVerwijderen