Een heerlijk sodabread gebakken. Supersnel want het hoeft niet te rijzen!
Ingrediƫnten:
- 250 gram bloem
- 250 gram volkorenmeel
- 1 tl zout
- 1 tl natriumbicarbonaat
- 1 el gehakte tijm
- 1 bosje bieslook
- 300-350 ml karnemelk
- 100 gram feta of geitenkaas
Over voorverwarmen op 230 graden. Bloem zeven en in een kom doen samen met zout en natriumbicarbonaat. Dan de kruiden erdoor roeren. Meng beetje bij beetje de karnemelk erdoor net zo lang totdat je een glad deeg hebt, misschien heb je niet alles nodig. Voeg de verkruimelde kaas toe. Vorm een rond brood en maak er met een mes in kruis in. Leg het op een ingevette bakplaat. Bak het 20 minuten en verlaag dan de stand naar 200 graden. Bak het nog 15 minuten en smullen maar!
Het lekkerste is het om dezelfde dag het brood p te eten, liefste nog een beetje warm
Andere baksels:
Ingrediƫnten:
- 250 gram bloem
- 250 gram volkorenmeel
- 1 tl zout
- 1 tl natriumbicarbonaat
- 1 el gehakte tijm
- 1 bosje bieslook
- 300-350 ml karnemelk
- 100 gram feta of geitenkaas
Over voorverwarmen op 230 graden. Bloem zeven en in een kom doen samen met zout en natriumbicarbonaat. Dan de kruiden erdoor roeren. Meng beetje bij beetje de karnemelk erdoor net zo lang totdat je een glad deeg hebt, misschien heb je niet alles nodig. Voeg de verkruimelde kaas toe. Vorm een rond brood en maak er met een mes in kruis in. Leg het op een ingevette bakplaat. Bak het 20 minuten en verlaag dan de stand naar 200 graden. Bak het nog 15 minuten en smullen maar!
Het lekkerste is het om dezelfde dag het brood p te eten, liefste nog een beetje warm
Andere baksels:
Heerlijke focaccia met salie en tomaatjes
Muffins met home made aardbeienjam
Fijne dag allemaal
Groetjes Titi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten