zondag 11 mei 2014

Onkruidtaart

Het is groeizaam weer. Dat betekend dus dat alles lekker groeit in de tuin, dus ook het onkruid. Op de een of andere manier lijkt dat toch altijd stukken sneller te gaan dan de rest....
Vorig jaar was ik al begonnen met het eten van zevenblad. Ik maakte al pesto en een snack. Nu maakte ik er een plaattaart van.
Eerst flink wat zevenblad geplukt
Goed wassen natuurlijk. Toen een lenteui en knoflook aangezet in een ruime pan. Ook paprika erbij en daarna het zevenblad.
Op het laatste moment heb ik er nog een halve courgette door gedaan en goed op smaak gebracht met peper. Niet teveel zout want er komt nog feta bij.
Op een bakplaat eerst bakpapier en dan een grote plak bladerdeeg. Het mengsel er over verspreiden en dan feta erover heen. De randjes vouw ik altijd dubbel. 25 min in de oven en dan ziet de taart er zo uit;
En er staat nog veel meer...!

Fijne zondag

Groetjes Titi

3 opmerkingen:

 1. Tja, ik heb ook zo veel zevenblad in de tuin....Ik ben er
  zo boos op maar zou het misschien ook beter gebruiken?
  Het ziet er erg lekker uit!
  liefs en fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik baalde er ook zo erg van tot ik zag dat het eetbaar was. Nog groeit het veel sneller dan dat we kunnen eten maar goed. De pesto is ook echt een aanrader!

   Verwijderen
 2. Oh dat ziet er lekker uit... En gezond en snel klaar! En volgens mij kun je alles erop doen. Ga ik ook es proberen. Heerlijk he dat het lekker weer wordt! Geniet van je tuin!

  BeantwoordenVerwijderen