donderdag 25 juni 2015

vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop vind ik heerlijk! Ook de geur van de vlierbloesem als je langs een vlier loopt vind ik fantastisch! Sinds we in Duitsland wonen drink ik veel vlierbloesemsiroop omdat het hier veel in de winkels te vinden is. Vorig jaar wilde ik al zelf siroop maken maar is het er niet van gekomen.Maar dit jaar moest het gaan gebeuren.
Even op internet een recept zoeken maar o jee zeg....wat een hoop verschillende recepten. Meestal ga ik gelijk enthousiast aan de slag en maak lekker veel. Dit keer besloot ik het wat verstandiger aan te pakken en ging eerst maar eens voor een kleine hoeveelheid. 
Maar goed ook want het gebruikte recept was ruim met de citroenzuur....Lekker fris is de siroop!Wat me mee viel is hoe eenvoudig het eigenlijk is. En verbaasd was ik hoeveel smaak die vlierbloesem af geeft aan het water! 
Nu ik toch lekker bezig was heb ik gelijk nog wat ananas geweckt. 
En binnen no time had ik weer een fijne aanvulling voor de voorraad kast!
Heb later ook nog een ander recept geprobeerd voor de vlierbloesemsiroop. Deze bevalt beter! Maar als iemand nog een geweldig recept heeft hoor ik het graag!

Fijne dag allemaal

Groetjes Titi

3 opmerkingen:

 1. Oh wat heerlijk!!
  IK heb het wel eens gemaakt, dit jaar nog niet...maar als ik jouw foto's zo zie begint het meteen te kriebelen! ;-)
  (ik gebruik meestal een biologische citroen, erg lekker!)
  En gelijk je voorraadkast aangevuld, luxe he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat van die Citroen heb ik ook gelezen maar dan is de siroop niet zo lang houdbaar of heb jij een andere ervaring?

   Verwijderen
 2. Een Zwitserse vriendin maakt dit ook altijd. Met het gezin bloesems plukken en dan koken. Wel een keer meegeholpen, maar ik zou niet weten wat zij precies gebruikte. Was voor mij niet belangrijk. Het smaakte heerlijk. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen