zondag 17 juli 2016

buurtbbq en oogsttijd

Elke zomer nodigen wij de buurt wel een keer voor een BBQ. Voor mij altijd weer een leuke kans wat nieuwe recepten uit te proberen. Meestal word er hier in de buurt bij elke BBQ ongeveer hetzelfde geserveerd maar ik vind het leuk om ook wat te variëren. 
Toen ik laatst weer eens in nederland was in de supermarkt had ik ineens enorm zin in een rundvleessalade. Die zie je hier in Duitsland niet. Ik genoot ervan en daardoor kwam ik ook op het idee een huzarensalade te maken. Had ik nog nooit zelf gemaakt. Super leuk om eens te doen, lekker ouderwets opgemaakt met alles erop en eraan!

De aardappels kwamen natuurlijk uit de eigen tuin en ook de komkommer en muismeloentjes. En de kwarteleitjes zijn ook van onze kwartels. Het recept vond ik hier.

Ik had nog een blikje croissant deeg in de koelkast dat op moest. Daar maakte ik deze hapjes van:


Het idee heb ik van pintarest en het is heel makkelijk. Ik maakte drie varianten: ham en kaas, olijventapenade en met roomkaas en paprika.

Nu nog even een oogstfoto:
Wat een verwennerij!

Fijne dag

Groetjes Titi

4 opmerkingen:

  1. mmmm, het water loopt me in de mond, ziet er heerlijk uit. Leuk idee een buurt BBQ, jullie ook een hele fijne zondag, groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MMMmmmmm, ik krijg meteen honger ;-)
    Pure nostalgie, zo'n schotel met die Huzarensalade!
    Echt een feest, ik wed dat er niks meer over bleef van jouw hapjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje, wat een lekkers komt er hier voorbij! Heerlijk, zo'n salade, zeker als daar ingrediënten uit eigen tuin in zitten. Mooi gevulde oogstbak heb je daar. Ik denk dat ik nog even moet wachten, al zal ik niet zulke hoeveelheden oogsten in mijn kleinere tuin, maar een hoop plezier beleef ik er zeker aan! De bladerdeeghapjes zien er ook echt heerlijk uit, jammie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er lekker uit, die mooi opgemaakte salade en ook de hapjes, goed idee.
    Leuke blog, ik volg je.
    Groetjes,
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen