zondag 3 januari 2016

In de war?


Nee hoor, ben dan wel een jaartje ouder geworden maar nog geen klachten van warrigheid. Gewoon veel gebreid! Links met een ronde teen en rechts met een zomer-sokkenwol met katoen erin. En hier nog even het bewijs dat het echt twee paar zijn:
Het gaat me steeds beter af. De hiel is nog wel een uitdaging. Ook het begin vond ik nog lastig. Op deze site vind je een hele handige tip voor het begin van sokken; namelijk een steekje extra opzetten en deze dan samen breien als je een rondje vormt met de naalden dat maakte het voor mij een stuk makkelijker!

Zoals je ziet ben ik al wat aan het experimenteren met verschillende tenen en steken en het smaakt nar meer! Dus staan er al weer nieuwe sokken op de naalden:


Fijne dag allemaal

Groetjes Titi

6 opmerkingen:

 1. Ooh zo knap! Hartstikke mooi geworden joh.
  Fijne warme voetjes deze winter! Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat knap van je! Je gaat echt als een speer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor zulke kleurige warme sokken! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke nieuwe verslaving! Lijkt me echt heel ingewikkeld, maar ik ben dan ook niet zo'n goede breister. Zou het anders ook wel iets vinden als ik mijn eigen sokken kon maken, die gaan véél langer mee dan gewone gekochte sokken!
  Nog veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie sokken.. Heb je goed gedaan! Ik heb ook al een nieuwe sok op staan hoor! Geeft een voldaan gevoel he.. Je eigen gebreide sokken! Maa uit mijn hoofd kan ik het nog niet.. Hang nog beetje aan mijn patroontje.. Vooral bij de teen. Die maak ik dicht met de kitchener steek, doe je dat ook? Soort dichtmazen eigenlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi jacqueline, geeft zeker een goed gevoel. Ik kan het ook niet. Ik vind het netjes steken opnemen bij de hak het moeilijkste. ik heb hier de ronde teen geprobeerd erg makkelijk gewoon volgens een schema minderen en verder heb ik tot nu toe de band teen gemaakt ook niet zo moeilijk! Bij de eerste en de derde steek de voorlaatste recht samen breien en bij de tweede en vierde naald de tweede steek averechts afhalen derde steek recht breien dan de afgehaalde steek overhalen. De kitchener steek heb ik nog nooit geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen